Ивайло Константинов: Имам сантименти към БУБА

Семейството на БУБА Баскетбол за сезон 2024/2025 се увеличи с още един треньор. У дома, след повече от 21 години професионална кариера и като играч, и като треньор, се завърна един от първите утвърдили се в българския баскетбол бивши възпитаници на школата на клуба – Ивайло Константинов. Той ще се включи в подготовката и представянето както на най-малките баскетболисти в клуба, така и на момчетата от отборите до 15 и 16-годишна възраст.

Ивайло Константинов разказа за официалната страница на БУБА Баскетбол за причините за завръщането си в клуба и амбициите си.

Как се стигна до завръщането ти в БУБА?

Получих предложение от най – добрата школа в България и нямаше как да откажа, ако искам да продължавам развитието си като треньор.

Какво те привлече в БУБА?

На първо място сантиментът към този клуб. Не мога да не спомена и отношението, което показаха към мен президента, изпълнителния директор и треньорския екип.

До колко познаваш бъдещите си възпитаници?

Мисля, че добих добра представа, след като изгледах финалите в София до 14 г. и доста мачове в интернет.

Какви са амбициите ти?

Имам желание да продължа да се развивам като треньор и съм мотивиран да предавам натрупаните си знания на децата.

На какво ще държиш, какво трябва да очакват от работата с теб новите ти възпитаници?

Държа на дисциплина и сериозно отношение към тренировъчния процес. От мен могат да очакват голяма подкрепа и отдаденост.

Какви са ти наблюденията за клуба и играчите досега, от позицията на „външен“ човек и съперник?

Клубът винаги и на всички възрасти е в челните места и се откроява с добра селекция и красива игра. Като „външен“ човек, мога да кажа, че организацията в клуба изглежда, че е на високо ниво и че треньорският екип е много сплотен.

На какво могат да разчитат и играчи и колеги-треньори (а и родители) от теб?

В мое лице могат да открият както строг треньор, така и добър приятел и колега, на когото могат да споделят всичко и да разчитат за всичко.

Вашият коментар