В мрежата: Ивайло Желев с интервю след бронза на 15-годишните момчета на БУБА

Само преди дни БУБА Баскетбол добави нов комплект медали към клубната витрина. Бронз от Държавното първенство завоюваха момчетата до 15 години в Плевен.

Старши треньорът Ивайло Желелев остана доволен от представянето на тима си и сподели впечатленията си от финалите пред bgbasket.com.

„Нормално е да има драма и нерви за край на турнира. Момчетата да са с изцедени сили, но въпреки всичките грешки, които направихме и не толкова добрата игра, аз съм доволен от показания характер, победата и завоюваното трето място. Не бих казал, че бяхме демотивирани в началото на мача, просто изхабихме много психическа енергия и това оказа голямо влияние за слабото начало. В процеса на срещата момчетата се върнаха, вдигнаха и заслужено спечелиха.

Нивото на финалите в тази възраст можем да го разделим на две. Отборите от Топ 4 изпреварваме значително останалите, но както се видя, има хубави момчета в този набор, които ще играят баскетбол в бъдещето. Лошото е, че тази възраст я спират и от следващия сезон няма да има 15-годишни, което не е добре като цяло за подрастващите“, сподели той.

Аз отговарям за момчетата до 15 и 16 години. Участието им в Младежката европейска лига дава самочувствие на момчетата. Когато играем международни турнири, играчите срещат различни стилове на игра, други баскетболисти от своя набор и могат да направят сравнение. По този начин си сравняваме часовника. В тези турнири има отбори, които ни превъзхождат значително.

На мен ми дава удовлетворение да работя с деца, нищо друго. Щастлив съм, когато има резултати. Има хубави деца, въпросът е да има правилна политика и организация при тях, за да имат мачове. Това зависи не само от клубовете, а и от организатора на състезанията“, допълва треньорът.

Споделям мнението, че е хубаво това, че на този турнир повечето треньори са млади. Тези, които са от по-старото поколение, трябва да ни помагат и да си предават знанията на по-младите. Ние ще станем като тях и ще трябва да правим същото на тези наставници след нас“, заяви още Желев.

Вашият коментар