Още един бивш кадър на БУБА в Черноморец, Уандие – с летящ старт в НБЛ

След Евгени Хаджирусев и Виктор Онудиуе, още един бивш възпитаник на школата на БУБА Баскетбол облече екипа на лидера в НБЛ – Черноморец.

Бургазлии привлякоха Алекс Уандие в редиците си преди морското дерби с Черно море Тича.

Роденият през 1996 г. баскетболист играе започна този сезон в италианската Серия B с екипа на Бишелие. Той взе участие в 12 мача, като записа средно по 14.5 точки и 4.6 борби.

В кариерата си 197-сантиметровото крило е преминал през отборите на Лукойл Академик, БУБА баскетбол, Левски, Академик 17 София и Видабаскет. След това продължава развитието си в Куеста Колидж в Северната Дивизия на Уестърн Стейт Конференс на NCAA.

Освен това, Уандие бе в съставите на италианските Ню Баскет Агрополи, Лигури, Баскет Корато и Свева Лучера, както и в английския Манчестър Джайънтс. Печели и две титли на Апенините.

Именно Уандие бе най-резултатен за „акулите“ при поредния им успех в НБЛ. Той наниза 27 точки в дебюта си, като добави и 7 борби като резерва. Титуляри за бургазлии бяха Евгени Хаджирусев и Виктор Онудиуе. Хаджирусев завърши с 3 точки, а Онудиуе – с 5 за успеха с 83:76 срещу Черно море Тича у дома. За варненци Марин Маринов отново беше титуляр и завърши с 8 точки.

Лъчезар Тошков пък не успя да поведе Миньор 2015 към успех срещу шампиона Балкан при откриването на ремонтираната зала „Борис Гюдеров“ в Перник. Домакините отстъпиха с 67:85. Тошков бе титуляр и завърши с 9 точки, 6 борби и 7 асистенции.

Вашият коментар