Вичев и Занов – с индивидуални награди след мачовете на 15-годишните в Унгария

Христо Вичев и Кристиян Занов бяха отличени след мачовете от Европейската баскетболна лига за 15-годишни момчета в Печ, Унгария.

Вичев попадна в Идеалния отбор с 18 точки средно на мача, като добави 5,3 борби и 3,8 асистенции средно на мача.

Занов пък бе отличен като MVP за БУБА Баскетбол с 14 точки, 8 борби и 2 асистенции средно на мача.

Поредно участие на силен турнир в Унгария. Всичките ни мачове бяха с отбори на високо ниво, като всеки от нашите състезатели получи шанс за изява. Момчетата се представиха достойно и смятам, че тези мачове допринесоха още повече за тяхното самочувствие“, коментира участието в надпреварата старши-треньорът на българския тим Ивайло Желев.

Играхме срещу много добри и здрви физичеки отбори. В България почти няма такива високи и здрави като цяло клубове. Турнирът има много добър замисъл. В България не се играе по такъв начин. Научаваме се да играем по-бързо и с повече контакт. Специално за нас – бяхме сплотени като колектив и се подкрепяхме. Научихме, че без здрава игра и психика няма да постигнем положителни резултати и си извадихме много поуки“, допълни Костадин Чальов.

Димитър Колев пък сподели: Този турнир ни показа как се развива останалата част от Европа в баскетбола. Радвам се, че имахме възможността да усетим играта на другите европейски клубове. Според мен, поради това, че играем с отбори на различно ниво – било то по-лошо или по-добро от нашето, във всеки имаше малко напрежение в началото, но всеки го преодоля. Всички извадиха поуки от играта си и се надявам, лека полека, да изчистваме грешките, които допуснахме.

Вашият коментар