Борис Бракалов след турнира в Братислава: Имаме голямо израстване

Отборът на БУБА Баскетбол за юноши записа 1 победа и 3 загуби във втория турнир от Европейската младежка баскетболна лига в Братислава, Словакия, където се противопостави на отбори от по-старшата възрастова група – до 20 годишна възраст.

Въпреки резултатите треньори и играчи останаха доволни от натрупания опит.

Изиграхме много стойностни мачове, в които натрупахме много опит – и състезателите, и аз като треньор. Макар че от крайните резултати не си личи, имаме много голямо израстване като отбор, а и чисто индивидуално при доста от играчите. Успяхме да изглеждаме равностойно и да затрудним най-силните отбори в групата ни в периоди от срещите, въпреки че сме с много по-млад състав. Това разбира се не ни удовлетворява и ще се стремим опитът, който натрупаха момчетата от EYBL U20 да им послужи като един пътеводител за това към какво трябва да се стремят всеки ден на игрището“, коментира старши-треньорът на тима Борис Бракалов.

„Радвам се че успяхме да отидем на този турнир, за да видим как ще се справим срещу по-големи физически и на възраст съперници. Важно е да играем срещу такива силни отбори, за да се учим и да трупаме опит, който ни предоставят тези мачове. Аз лично смятам че се справихме сравнително добре за разликата във възраста, естествено има много неща който трябва да се изгладят в стилът, който играем, защото с тези опоненти, с който се срещаме по такива турнири не винаги работи както тук в България, но според мен ще жънем успехи и ще стигаме все по-напред и по-напред“, допълни и един от топ-реализаторите на отбора Ивайло Груев.

Турнирът в Братислава премина добре в моите очи. Видях голям напредък в сравнение с предишния stage. Подобрихме отборната игра и израснахме като колектив. Голям напредък показаха и 2007 и допринесоха към добрите моменти на отбора. Единствено нещо което ме тревожи все още, е че не виждам желанието за победа в част от играчите“, сподели и Калоян Мавров.

Оливър Де Мил също бе доволен от участието си в турнира: „Миналата седмица бе вторият турнир от EYBL в Братислава, Словакия. След 4 трудни мача мога да кажа, че не само като индивидуалности, но и като отбор, научихме много. Това бяха първите ми официални мачове с екипа на БУБА Баскетбол и мисля, че бе страхотно изживяване да играем срещу отбори от Лондон, Шефилд, Бърно и Братислава. Макар че имахме трудности, бяхме единни и ще продължим да се развиваме.“

Вашият коментар