БУБА BOOK: Георги Кръстев

В близкото минало Георги Кръстев бе един от стожерите на формациите на БУБА Баскетбол при подрастващите. Нерядко крилото попадаше в разширения състав на националните гарнитури като част от едно от най-успелите ни и талантливи поколения играчи напоследък – родените през 1993, 1994 и 1995.

Днес Кръстев все още блести в долните дивизии на българския баскетбол, но го прави вече любителски.

Георги Кръстев е поредният ни гост в рубриката БУБА BOOK.

Представи се накратко.

Казвам се Георги Кръстев, в момента съм в ИТ сферата. Играх за Буба Баскетбол в продължение на 9 години, в периода 2004-2012г.

Къде те намираме в момента?

В момента съм вкъщи пред компютъра, на работа, хаха.

Разкажи как започна да тренираш в БУБА?

Започнах да тренирам баскетбол в моето училище и бяхме поканени на турнир, организиран от БУБА, заедно с други училища и така се свързаха с мен.

Какви успехи имаш с БУБА?

Имам много успехи с БУБА, дори и когато играехме под друго име в кратък период, отборът ни беше изцяло съставен от момчета от БУБА.

Най-важните ми успехи с БУБА обаче, са извън терена, тъй като съм научил много неща през този период и съм изградил важни приятелства, които не бих заменил за още някой трофей.

Кой е най-яркият ти спомен от БУБА?

Не знам дали мога да избера един, защото са много наистина, но ако трябва, може би ще бъде когато на 16 години пътувахме до Шумен 10 часа. Беше незабравимо.

Запази ли приятели в БУБА?

Да, много. Голяма част от хората които мога да нарека приятели ги познавам от времето ни в зала Васил Левски.

За кой отбор се състезаваш в момента (ако се състезаваш още)? Как се представяте?

В момента играя за Фаб Файв, отбор който изградихме с приятели, главно такива които също са играли в БУБА и се представяме доста добре, целта на отбора е да спечели първенството.

Разкажи за баскетболния си път – къде си играл? Срещал ли си БУБА като противник?

Играл съм зад граница в Дания и Германия, а също и в НБЛ и А група в България, където няколко пъти съм срещал БУБА като противник и не мисля че имам победа, хаха.

Кой те запали по баскетбола?

Не знам дали мога кажа, че точно един човек ме е запалил, защото много са имали влияние над мен, но може би най – голяма заслуга имаше Емилия Кръстева, която ни научи на много неща още в самото начало.

Какво означава БУБА за теб?

БУБА означава много, защото съм прекарал голяма част от живота си там, научил съм много и имам безкрай наброй спомени, както и приятели за цял живот.

Пожелай нещо – лично на себе си, на отбора си, а също и на БУБА.

Пожелавам на БУБА баскетбол, да продължават добрата работа в изграждането на спортисти и характери, както и много успехи на всички в школата. Мисля че говоря от името на всички които сме играли някога в БУБА, като пожелавам на клуба скоро да има и мъжки баскетболен отбор.

Вашият коментар