БУБА BOOK: Мартин Ангелов

От години Мартин Ангелов трупа признания и знания за баскетбола в САЩ. Пътят на доскорошния младежки национал обаче тръгна от БУБА Баскетбол.

Гардът е поредният ни гост в рубриката БУБА Book.

Представете се накратко.

Мартин Ангелов, настоящ играч в Стоктън Юнивърсити, бивш играч на Буба баскетбол (2007-2015) с играни близо 300 мача за клуба.

Къде те намираме в момента?

Стоктън Юнивърсити, Ню Джърси, САЩ.

Разкажи как започна да тренираш в БУБА?

Започнах да тренирам в БУБА баскетбол, когато бях на 5 години. Първият ми треньор бе Емилия Кръстева, а тренирах с отбора, който беше предимно от играчи на 10-годишна възраст.  Тогава се запалих по играта и до ден днешен ми е останал този спомен.

Какви успехи имаш с БУБА?

С БУБА съм имал много успехи и медали с много възрасти, но тези, които най-много помня, са републикански шампион с моята възраст (2002) три пъти.

Кой е най-яркият ти спомен от БУБА?

Най-яркият ми спомен като играч на БУБА е мач през 2013 година на БУБА Къп. Играхме срещу един най-трудните съперници – Левски. Съперникът ни водеше с 27 точки преди последната четвърта част, и ние намерихме начин не само да се върнем в мача, но и накрая да го обърнем. Всеки човек, който беше в залата, го помни този мач завинаги.

Запази ли приятели в БУБА?

Имал много успехи и хубави моменти като играч за БУБА, но нещото, което най-много ценя, са всичките приятелства, които създадох през годините. С много от момчетата поддържам връзка, дори. Благодарен съм на всички треньори, които са ми помогнали да стана това, което съм днес. Завинаги ще съм благодарен на всички от Буба и те ще са част от моето семейство.

За кой отбор се състезаваш в момента? Как се представяте?

В момента се състезавам за Стоктън Юнивърсити в моята 3-та година в колежа. Отборът ни е с 3 победи и 2 загуби, очакванията са да претендираме за титла в конференцията и да участваме в плейофите на национално ниво тук в САЩ.

Разкажи за баскетболния си път – къде си играл? Срещал ли си БУБА като противник?

Моят баскетболен път започна в БУБА и в България съм играл единствено за БУБА. След като се преместих в САЩ съм играл за много отбори на различни нива тук, спомените ми от престоя в БУБА са едни от най-ценните.

Кой те запали по баскетбола?

Баща ми и Емилия Кръстева са играли най-голяма роля по запалването ми по баскетбола, когато бях много малък. Също така Мануел Марков, за който съм играл в БУБА, ми е помогнал много да развия страстта към играта и също така и да се развия като човек.

Какво означава БУБА за теб? 

БУБА за мен означава едно голямо семейство и част от моя живот, която не бих заменил с нищо.

Пожелай нещо – лично на себе си, на отбора си, а също и на БУБА.

Единствено нещо, което мога да пожелая на всички играчи, е да ценят моментите, мачовете, приятелствата и всичко, което играта баскетбол им предлага, да тренират усърдно и да се наслаждават на баскетбола, защото това е най-важната част от играта.

Вашият коментар