Три победи от четири мача за школата на БУБА Баскетбол

Три победи от четири мача записаха през изминалия уикенд играчите от школата на БУБА Баскетбол.

12-годишните момчета спечелиха срещу Шампион 2006 с 65:31 за трети пореден успех в шампионата в Зона Витоша.

„Поздравявам момчетата, много добър мач за нашия отбор. Подходихме сериозно към мача, с оглед на факта че Шампион показваха добри игри до този момент. Ключът към успеха беше добрата ни защита и отборната игра в нападение. Хареса ми това, че бяхме постоянни и с всяка част вдигахме темпото и разликата“, коментира старши-треньорът Емилия Кръстева.

Много се радвам, че победихме в този мач, защото отборът на Шампион е силен. Играхме добре в защита, което ни помогна. Направихме и грешки и някои ненужни файлове, но важното е че спечелихме и то с добра разлика“, добави Слави Коцев.

14-годишните спечелиха битката с Академик Пловдив с 61:53. „Играхме с отбора на Пловдив, който мисля ни е прекият конкурент за първото място. Пак започваме мача отпуснати, без нужната концентрация и агресия. Направихме много пропуски под коша, играхме меко в защита и позволихме на противника да се възползва от това, също така загубихме борбата, което им позволи да се държат в мача. Поздравявам момчета за проявения характер в края на мача, в който показаха по здрави нерви и заслужено спечелихме. Също така искам да поздравя отбора на Пловдив и се надявам да има повече такива равностойни мачове“, каза за успеха Даниел Христов. Играчът от отбора Християн Баков допълни: „Имахме много труден съперник с опитни играчи.  През първото полувреме изпуснахме 4-5 лесни точки и Академик Пловдив успя да изравни мача. В третата четвърт дори ни поведе със 7 точки, но в последните 6 минути цялата упорита работа, която полагаме на тренировка, ни помогна да спрем най-добрите играчи на Академик и дори да спечелим мача. Много съм щастлив, че нашият отбор спечели този тежък мач срещу много добре подготвен отбор.

Убедителен успех записаха и момчетата до 16-годишна възраст. Те надвиха Септември с 86:56.

Ивайло Желев, старши-треньор на отбора, коментира представянето на тима си така: „Добър мач за нас. Беше хубаво за самочувствието ни да започнем с победа сезона. Момчетата показаха характер и увереност, въпреки че ни напуснаха двама състезатели. Напълно компенсираха тяхната липса, за което ги поздравявам и се надявам да продължат така.

Неговият възпитаник Александър Янев сподели: „Радвам се, че успяхме да спечелим мача без затруднения. Играхме с настроение и се подкрепяхме от началото до края. Надявам се занапред да надграждаме и да продължаваме да печелим.“

Единствената загуба през тези дни записаха юношите до 19-годшна възраст, които отстъпиха на шампиона Балкан с 51:75. „Изиграхме две различни полувремена – до средата на втората част бяхме по-организирани и дисциплинирани и играхме по-задружно. След това след поредица от грешки в защита и неуспешни нападения наведохме глави и всеки се опитваше самостоятелно да оправи нещата, което срещу добър отбор като Балкан, няма как да стане. Ще си вземем поуките и ще работим да бъдем по-добри“, сподели след мача старши-треньорът Борис Бракалов. Мартин Георгиев добави: „Вървяхме добре първото полувреме, започнахме не много убедително третата част и ни направиха разликата. Опитахме се да се върнем, но не ни стигнаха силите.

Вашият коментар