Александър Жилев влезе в Идеалния отбор на турнира в Бърно

Крилото на отбора на БУБА Баскетбол за юноши до 19-годишна възраст Александър Жилев бе избран в Идеалния отбор на завършилия в Бърно първи турнир от новия сезон на Европейската младежка баскетболна лига (U20) в Бърно, Чехия.

Националът записа средно 17 точки и 12 борби за четирите мача на отбора си.

БУБА Баскетбол приключи с 2 победи и две загуби участието си.

„Изиграхме много хубав турнир. Смятам, че беше много полезен за отбора ни, за да си “сверим часовниците”, да си извлечем поуки и да видим какво ни е нивото. Сега знаем върху какво трябва да работим в следващите месеци. Сигурен съм, че тези мачове ще помогнат на юношите да израснат и като състезатели, и като хора“, коментира старши-треньорът на БУБА Баскетбол Борис Бракалов.

„Като цяло смятам, че EYBL турнира беше един много полезен и безценен опит за мен и за отбора. Мисля, че се представихме много по-добре отколкото очаквахме. Благодарен съм на моите съотборници затова, че всеки един от тях се раздаваше на 100%“, добави капитанът Стоян Ангелов.

„Благодаря на нашите треньори за възможността,  която ни предоставиха да участваме в този силен международен турнир. За нас участието в подобни турнири е опит, който може да ни помогне за постигане на по-добри резултати в предстоящите ни мачове. Турнирът допринесе да станем по-сплотени като отбор, да не се пречупваме пред по-силни отбори и да играем до край независимо от разликата във възрастта“, каза и играчът Георги Йорданов.

„Смятам че се представихме много по-добре от очакваното на EYBL турнира. Успяхме да се сбием с всички отбори и да покажем на какво сме способни, като според мен това беше главната ни цел, която всеки човек в отбора изпълни.

Фактът че съм попаднал в идеалната петица за турнира е голямо признание за което съм много щастлив“, сподели и Александър Жилев.

Вашият коментар