Александър Янев попадна в Идеалната петица на турнира в Сибиу

Александър Янев попадна в Идеалната петица на турнира в Сибиу, първи от новия сезон на Европейската младежка баскетболна лига. Той изигра много силни мачове и допринесе за представянето на БУБА Баскетбол, който завърши надпреварата за момчета до 16 години с 3 победи и една загуба.

Янев завърши с 21,3 точки и 6,5 борби средно на мач.

С отличие за Най-полезен играч на БУБА Баскетбол в надпреварата бе отличен Валентино Ковачев с 24,3 точки и 11,5 борби средно на мач.

„Всичките ни срещи бяха тежки, изпълнени с много обрати и емоции. За съжаление не всички наши състезатели успяха да покажат възможностите и се надявам това да стане на следващия турнир в София“, коментира представянето на отбора си старши-треньорът на тима Ивайло Желев.

„Впечатленията ми за турнира са, че се представихме сравнително добре, на ниво, играхме много задружно, има какво да тренираме и подобряваме за в бъдеще, но според мен бяха интересни мачовете и има какво да се желае още. От този турнир, спечелихме доста голяма полза и напредък за напред. Радвам се, че бях част от него“, каза друг от лидерите на БУБА Баскетбол – Мартин Гогов.

Този сезон три формации на БУБА Баскетбол ще участват в Европейската младежка баскетболна лига – момчетата до 15 и 16 години и юношите до 19 години, които по-късно тази седмица ще играят в първия турнир за младежи до 20 години в Чехия.

Вашият коментар