Ивайло Скрински продължава кариерата си в чешката школа Get Better Academy

Един от лидерите на БУБА Баскетбол при момчетата до 16 и 17 години – Ивайло Скрински ще продължи баскетболния си път в една от най-уважаваните чешки школи – Get Better Academy. Гардът, който през лятото бе избран да е част от Идеалния отбор на Европейското първенство за момчета до 16-годишна възраст и бе с основен принос за второто място на България в турнира в Румъния, вече е в Чехия, за да се готви с новия си отбор за сезон 2023/2024.

„През седмицата имам всеки ден по 2 тренировки в зала и една във фитнеса, а през уикенда два мача. Предимно тренирам с 19 годишните, но преди мачове на 17ки тренирам с моя набор. Всяка седмица тука има мачове – една седмица са 17, а другата са 19. Моята програма е малко по-натоварена, защото играя и в двете възрасти.

Чувствам се добре, момчетата ме приеха и като цяло атмосферата ми допада. Давам 100% всеки ден, на всяка тренировка“, разказа за ежедневието си Ивайло специално за официалния сайт на БУБА Баскетбол.

На бившите си съотборници и всички от школата Скрински пожела: „Пожелавам на Буба  U19, които винаги ще бъдат мои съотборници и приятели да се трудят, стараят и подобряват, като не допускат маловажни неща да ги разсейват. Разбира се и не на последно място да спечелят шампионата!!!“

Скрински е поредният възпитаник на школата на БУБА Баскетбол, който привлече интереса на чужди школи и ще продължи развитието си зад граница.

Get Better Academy е една от най-популярните баскетболни школи в Чехия, която съчетава академично и баскетболно образование. Школата често е обект на интерес на скаути от НБА и треньори от най-добрите американски колежи, като много от възпитаниците й вече са част от колежанската система в САЩ.

Сред приятелите на CBA са специалисти като треньорът в Бостън Селтикс Брад Стивънс, Джон Джанини от Ла Сал, Джим Кар от Роуд Айлънд, Грег Макдърмът от Крайтън и много други.

„Мисля, че това е една от най-добрите програми в Европа в момента, която продължава да расте и да се развива. Впечатлен съм“, коментира Джим Кар.

Вашият коментар