17-годишните разбиха Славия, юношите старша възраст отстъпиха на вицешампиона

С победа и загуба започнаха сезон 2023/2024 юношеските формации на БУБА Баскетбол.

Играчите от набор 2007/2008 разбиха Славия в първия си мач от Зона Витоша срещу връстниците си от Славия с 85:47.

„Нямахме търпение да започнем официалните мачове! Всички момчета бяха задружни и се стараха максимално и в защита, и в нападение. Имаше настроение на игрището. Победата е хубава, но ние трябва да продължим да напредваме всеки ден!“, коментира след двубоя старши-треньорът на отбор ни Борис Бракалов.

„Добър мач и резултат за нашия отбор. Хареса ми колко отборно играхме, как имаше настроение през целия мач и дори  като някой не беше взел правилното решение все още имаше подкрепата на отбора и никой на никого не се разсърди и никой не играеше индивидуално“, добави и един от лидерите на отбора Ивайло Груев.

Ден по-късно момчетата от набор 2006/2007 отстъпиха пред вицешампиона при 19-годишните Левски с 91:74. Мачът бе от Западна Елитна група. Следващият съперник на старшата възраст е Академик Пловдив, като мачът е на 22 октомври.

„Играхме срещу отбор с двама от най-опитните състезатели в първенството и нямахме необходимата енергия за защита. Ако искаме да се представим по-добре в следващите мачове, трябва да наблегнем много сериозно на връщането назад, борбата и агресията в защита!“, коментира след двубоя на 19-годишни Бракалов.

„Днес бяхме далеч от това, което трябва да бъдем. В защита играта беше много зле. Не си говорихме, не си помагахме и ни взеха ужасно много борби в нападение. Не се връщахме да си пазим тила. За нападение не мога много да кажа, освен че успяхме да направим добра серия от бързи атаки и от бързи нападения. Мисля, че ако не им бяхме позволили да ни вземат толкова борби, мачът щеше да е много по-близо като резултат“, сподели след мача Калоян Мавров.

Вашият коментар