БУБА BOOK: Виктор Онудиуе

Новият сезон в Национална баскетболна лига у нас започва след броени дни. Днес гост в рубриката ни БУБА BOOK е един от играчите от школата на БУБА Баскетбол, който след години в чужбина, се завърна в българския елит и през сезона ще защитава цветовете на Черноморец Виктор Онудиуе.

Къде те намираме в момента?

В Бургас.

Разкажи как започна да тренираш в БУБА?

Започнах да се състезавам за Ахил началото на 2ОО9 година. През зимата бяхме поканени на коледен турнир в залата на БУБА, на който се представих добре. Към края на турнира треньорите на БУБА бяха впечатлени и ме поканиха да играя за тях. Това бе един от най-щастливите ми моменти като дете.

Какви успехи имаш с БУБА?

С БУБА съм ставал 4 пъти републикански шампион, печелили сме международни турнири, на които съм бил възнаграждаван приза „Най-полезен състезател“. Също така се гордея, че съм участвал в първите две издания на турнира БУБА Къп.

Кой е най-яркият ти спомен от БУБА?

Любимият ми спомен с БУБА е през 2О11 г. Бяхме поканени на турнир в Букурещ, на който играхме уникално като отбор и лично бе най-силният ми турнир. Също така се сближихме изключително много със съотборниците ми.

Запази ли приятели в БУБА?

Мога да кажа, че до ден днешен най-добрите ми приятели са от БУБА.

За кой отбор се състезаваш в момента? Как се представяте?

В момента се състезавам за БК Черноморец. Подготвяме се за мачовете от Евро-турнирите във Финландия.

Разкажи за баскетболния си път – къде си играл? Срещал ли си БУБА като противник?

През 2О16 г. заминах за Австрия. Там се състезавах за D.C Timberwolves U19. След това спрях с баскетбола за 2 години заради здравословен проблем. 2О2О г. разбрах, че мога да продължа и играх в ниските лиги на Германия и Италия.

Какво означава БУБА за теб?

За мен БУБА винаги ще означава семейство. Мястото, в което израснах като човек и създадох най-скъпите ми приятелства.

Пожелай нещо – лично на себе си, на отбора си, а също и на БУБА.

На себе си и на отбора ми мога да пожелая да сме здрави на първо място. На БУБА пожелавам да продължават да вдъхновяват децата, да са живи и здрави те и треньорите и да продължават да доказват защо нашата школа е най-добрата в България.

Вашият коментар