Валенсия е шампион в 15-тото издание на „БУБА Къп Емануил Божков“

Испанският Валенсия е шампион в 15-тото поредно издание на „БУБА Къп Емануил Божков“. Момчетата от испанския колос завършиха без загуба надпреварата, след като днес се наложиха в последния си мач на сръбския ФОКА (Крагуевац) – отново с категорична разлика с 95:31. Само с една загуба втори се класираха играчите на Виена Юнайтед, които днес надиграха трудно Арис с 60:59.

Домакинът БУБА Баскетбол остана на четвърто място, след като в последния двубой на тазгодишното издание на надпреварата отстъпи на Арис с 52:71.

Доскорошният капитан на мъжкия национален отбор на България Чавдар Костов награди най-полезните играчи в турнира. MVP стана Алваро от Валенсия. Никола Стоилов бе определен за най-добър в редиците на БУБА Баскетбол. Лазар Миланович бе най-полезен за тима от Крагуевац, Христос Бадис бе номер 1 за Арис, а Сухайб Осман – за Виена Юнайтед.

Бронзовите медалисти от Арис бяха наградени от гарда на Черноморец и националния отбор Евгени Хаджирусев, а изпълнителният директор на БФБаскетбол Филип Виденов връчи сребърните медали на играчите от Виена.

Златните медали и купата на победителите от Валенсия пък връчи мениджърът на отдел „Национални федерации и спорт“ към ФИБА Европа и бивша легенда на женския баскетбол в България Радмила Василева-Търнър. „Поздравявам всички участници, защото тук видях много перспективни деца. Също така поздравявам техните треньори за работа, която са свършили, и разбира се техните родители за това, че подкрепят децата си. Не на последно място искам да поздравя организаторите на турнира от Буба Баскет за добрата организация и добрите условия!“, каза на участници и публика легендата на женския Левски.

Турнирът „БУБА Къп Емануил Божков“  тази година се реализира със съдействието на Pulse Fitness, София Франс Ауто – официален представител на PEUGEOT за България, „София – Европейска столица на спорта“, Grand Royale Bansko, Geowealth, Krasiko Sport, вода „Савина“.

***

“PULSE KIDS епървият по рода си в България фитнес център за деца.

Иновативната концепция на клуба е плод на труда и на опита на най-добрите във фитнес сферата у нас – PULSE FITNESS. Първият от поредицата детски фитнес клубове стартира работа по патентована спортно-образователна програма, специално създадена да осигурява пълноценно физическо и социално развитие на деца от 1 до 12 годишна възраст.

Научете повече на http://www.PulseKids.bg или @pulsekids.bg“

Pulse, създаден като първата лайфстайл верига в България, изцяло на принципа на клубното членство, вече над 10 г. предлага комплексен достъп до различни услуги – фитнес, спa и групови занимания, в 17 ултра модерни локации в София и други градове в страната и с над 100 висококвалифицирани треньори, превръщайки се в лидер в своята категория. Също така, членовете на веригата се радват на редица екстри извън границите на клубовете като организирани спортни лагери, персонализирани хранителни режими и отстъпки в партньорската мрежа на Pulse.

Вашият коментар