„БУБА Къп Емануил Божков“ дава старт в кариерите на национали и звезди (архивно видео)

Вече 15 години БУБА Баскетбол организира едно от първите международни състезание за някои от най-обещаващите 12-годишни баскетболисти не само в България, но и в Европа.

Сред играчите, които оставят следа през годините, разбира се, са много български национали, сред които играещите в италианския Латина Иван Алипиев и Борислав Младенов, бившият младежки национал Георги Митровски, завърналият се в НБЛ за отбора Черноморец Виктор Онудиуе и много други. Сред звездите, чиито път стартира от „БУБА Къп Емануил Божков“ е и сърбинът от Крагуевац и направил име в Реал (Мадрид) и Мегалекс – Михайло Йовичич.

Тази година турнирът ще се проведе от 28 септември до 1 октомври в зала „Триадица“ в София. Участие ще вземе отново тим от Крагуевац – ФОКА, австрийският Виена Юнайтед, Арис, от който започна славният път на суперзвездата на българския баскетбол Александър Везенков, и испанският Валенсия.

Насладете се на емоциите от един от мачовете от второто издание на „БУБА Къп Емануил Божков“. В далечната вече 2010 г. мачовете се играят в зала „Христо Ботев“ с участието на малките Алипиев, Младенов, Митровски и Онудиуе.

Вашият коментар