Изпращаме септември с 15-тото издание на „БУБА КЪП Емануил Божков“, Валенсия и Арис идват в София

15-тото поредно издание на един от най-силните международни турнири за подрастващи в България ще се проведе в последните дни на септември. От 28 септември до 1 октомври зала „Триадица“ в София отново ще е домакин на надпреварата за 12-годишни момчета „БУБА КЪП Емануил Божков“.

Турнирът се провежда неизменно преди началото на сезона и е без прекъсване в историята си. Той е трамплин в началото на кариерата на играчи като Иван Алипиев, Борислав Младенов, Михайло Йовичич и други.

В 15-тото си издание надпреварата отново ще събере в столицата много силни състави от доказани школи. Освен домакина БУБА Баскетбол, воден от Емилия Кръстева, в битките за трофея ще се включат момчетата от участващия в Евролигата испански гранд Валенсия, гръцкият Арис (Солун), от който тръгна звездата на българския баскетбол Александър Везенков, сръбският ФОКА (Крагуевац) и австрийският Виена Юнайтед.

Турнирът тази година се реализира със съдействието на Pulse Fitness, Peugeot Bulgaria, „София – Европейска столица на спорта“, Grand Royale Bansko, Geowealth, Krasiko Sport, вода „Савина“.

Вашият коментар