Победа и загуба за Алипиев и Младенов в  турнира за Суперкупата на Серия А2

С победа и загуба приключи участието си в турнира за Суперкупата на Серия А2 в Италия „българската“ Латина. Клубът, в който за втори сезон е доскорошният играч на БУБА Баскетбол Иван Алипиев, привлече през лятото още един кадър на школата ни – Борислав Младенов.

В първия си официален мач за сезона 2023/2024 Латина победи Луис Рома с 95:85.

Алипиев намери място в стартовата петица и затвърди очакването, че ще бъде сред лидерите на отбора и през новия сезон. Българският национал   демонстрира своите реализаторски качества с 14 точки, 4 борби, 3 асистенции и 1 открадната топка за 29 минути, в които се задържа на паркета. При стрелбата си той бе 4/7 от средна дистанция и 2/5 зад арката.

Младенов влезе от пейката и завърши със 7 точки, 5 борби, 1 асистенция  2 откраднати топки за 21 минути в игра. При стрелбата си той бе 1/2 от близка дистанция, 1/1 зад дъгата и 2/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Във втория си мач Латина отстъпи на Реал Себастиан Риети с 58:73 и завърши участието си в турнира с по-лоша точкова разлика от съперника си.

Алипиев отново започна в стартовата петица, но този път бе ограничен в офанзивен план. Българският национал приключи с 4 точки, 1 асистенция и 2 отнети топки за 29 минути игрово време. Младенов влезе от пейката и се отчете с 8 точки и 7 борби. При стрелбата си бе 2/3 от близко разстояние, 1/5 отвъд дъгата и 1/2 от линията за изпълнение на наказателни удари.

Вашият коментар