БУБА BOOK: Драгомир Павлов

Продължаваме да посрещаме на нашата страница и бившите възпитаници на школата ни, момчета, които с години защитаваха цветовете на клуба, преди да продължат пътя си напред.

Гост днес е Драгомир Павлов, част от шампионските отбори от близкото минало.

Представете се накратко.

Казвам се Драгомир Павлов. В момента се занимавам професионално с баскетбол, като в същото време съм и студент. Започнах да играя в БУБА Баскетбол, когато бях на 13 години и играх до 19 годишен в БУБА.

Къде  те намираме в момента?

В момента се намирам в Германия, където играя.

Разкажи как започна да тренираш в БУБА?

Първият ми отбор беше Овергаз, като там играх около 3-4 години. Веднъж имахме мач в залата на БУБА, като след нас играха именно БУБА. Много ми хареса как играеха те и се подкрепяха. В същото време бях останал много впечатлен и от треньора им, а именно Емилия Кръстева. Когато свърши мачът им, аз веднага отидох при нея и попитах дали мога да дойда и да опитам и тя веднага ме прие с отворени ръце. Още след първата ми тренировка в БУБА, бях възхитен и затова си казах, че това е моят отбор.

Какви успехи имаш с БУБА?

Имам много успехи с БУБА на всякакви турнири, като най-големите и най-хубави са титлата, когато бяхме кадети, и след това титлата на юноши с набор 2000. Освен тях имам и много първи места на различни турнири, включително и международни, второ място на БУБА Къп и още различни медали за второ и трето място.

Кой е най-яркият ти спомен от БУБА?

Най-яркият и най-сладък момент за мен беше и ще бъде, когато спечелихме републиканското за кадети. Това беше първата голяма титла за мен и споменът от това, че спечелихме, въпреки че започнахме слабо в групите, е много хубав и специален за мен.

Запази ли приятели в БУБА?

Запазих много приятели и съм много радостен от това, защото и до ден днешен се събирам с тях, създаваме си спомени и знам, че мога да им се доверя.

За кой отбор се състезаваш в момента (ако се състезаваш още)? Как се представяте?

В момента се състезавам за отбора БГ Аахен, като имам голям късмет да бъда в един отбор с именно един мой стар съотборник още от годините в БУБА, а именно Александър Витанов. За жалост положението на отбора не е много добро, като аз дойдох доста скоро и се надям да бъда полезен за отбора и да им помогна да се изкачат на възможно най-високото място в класирането.

Разкажи за баскетболния си път – къде си играл? Срещал ли си БУБА като противник?

Започнах да играя баскетбол, когато бях първи клас. Първият ми отбор беше Овергаз и там беше и първият ми мач. Разбира се съм играл срещу БУБА, като мачовете с тях винаги бяха специални и изпълнени с много емоции, защото ние бяхме преки опоненти с тях.

Кой те запали по баскетбола?

Хората, които ме запалиха по баскетбола бяха трима мои съученици, които всеки ден си тръгваха по-рано от училище, за да ходят на тренировки. Аз бях много любопитен и ги попитах един ден защо си тръгват всеки ден по-рано и те ми отговориха, че ходят на тренировки по баскетбол. Реших да опитам и аз с тях и след това много ми хареса този спорт и затова реших да не спирам. До ден днешен съм им благодарен, че ме запалиха, защото баскетболът за мен е много специална част от живота ми.

Какво означава БУБА за теб?

За мен БУБА е второто ми семейство. Винаги, когато не съм бил с родителите ми, аз съм бил със съотборниците и треньорите ми, от които научих много неща и затова за мен БУБА е второто ми семейство.

Пожелай нещо – лично на себе си, на отбора си, а също и на БУБА.

Пожелавам на всички, включително и себе си, да са на първо място здрави, за да могат да играят дълго време любимата игра, да се забавляват винаги на игрището и никога да не се отказват от мечтите и целите си. БУБА е страхотна възможност за много деца да реализират целите си и съм благодарен, че аз бях част от това голямо семейство.

Вашият коментар