БУБА BOOK: Лъчезар Везирски

Лъчезар Везирски е един от играчите от едно от най-успешните поколения играчи, защитавали цветовете на БУБА Баскетбол през годините. Той остави следа и в националните отбори за подрастващи, а днес все още се състезава – в ББЛ, А група с екипа на Политехника.

Лъчо е поредният ни гост в рубриката БУБА BOOK.

Представете се накратко.

Здрвейте! Казвам се Лъчезар Везирски и съм бил част от БУБА Баскетбол през перода 2014 – 2019 година. В момента уча в Технически университет – София и работя, като системен администратор.

Къде  те намираме в момента?

Намирам се в София, където живея, уча и работя.

Разкажи как започна да тренираш в БУБА?

Започнах да тренирам в БУБА Баскетбол след Републиканското първенство за 14 годишна възраст през 2014 година. От БУБА се свързаха с тогавашния ми отбор Велбъжд Кюстендил и поискаха да играя за тях на финалите. Станахме шампиони и ми предложиха през следващия сезон да уча и тренирам в София.

Какви успехи имаш с БУБА?

Единственият турнир, за който се сещам да НЕ сме ставали шампиони е турнира за Купата на БФБ за юноши в Шумен. На всички други турнири сме били шампиони: Републиканско първенство за момчета (14) – 2013/2014 (1 място) Републиканско първенство за кадети (16) – 2014/2015 (1 място) Републиканско първенство за момчета (16) – 2015/2016 (1 място) Републиканско първенство за юноши (19) – 2016/2017 (1 място) Републиканско първенство за юноши (19) – 2017/2018 (1 място) Купа БФБ за юноши (19) – 2018/2019 – 3 място Републиканско първенство за юноши (19) – 2018/2019 (1 място) А група мъже: 2017/2018 (1 място) Купа БФБ за мъже: 2017/2018 (1 място)

Кой е най-яркият ти спомен от БУБА?

В БУБА съм имал едни наистина невероятни и много запомнящи се моменти, които никога няма да забравя. През целия ми преиод прекаран в клуба имам уникални спомени и истории. Може би най-яркия и запомнящ се спомен за мен ще остане последния ми сезон за отбора, както и времето прекарано с всички невероятни хора през годините.

Запази ли приятели в БУБА?

Категорично мога да заявя че в БУБА намерих приятели за цял живот.

За кой отбор се състезаваш в момента (ако се състезаваш още)? Как се представяте?

В момента се състезам за Политехника в ББЛ А група. Тази година бих казал че се представяме доста по-добре от предходните и имаме големи шансове да влезем в тройката на шампионата.

Разкажи за баскетболния си път – къде си играл? Срещал ли си БУБА като противник?

В началото започнах да тренирам в Кюстендил, след това както вече споменах ме поканиха от БУБА. За подрастващи това са двата отбора, за които съм се състезавал. Бил съм част от националния отбор на България и съм играл на 3 европейски първенства – едно за 16 годишни и две за 18 годишни. Срещал съм БУБА като противник и не бих казал че имам хубави спомени от тогава, защото мачовете завършваха с рекордни разлики.

Кой те запали по баскетбола?

Баща ми е тренирал баскетбол и той ме заведе за първи път в залата. И така постепенно, започнах да тренирам и се запалих.

Какво означава БУБА за теб?

БУБА винаги ще остане незабравима част от моя живот. За мен БУБА е като едно голямо семейство и съм сигурен, че всеки който е минал по-някакъв начин през клуба, мисли като мен. На всички треньори, съотборници и ръководство с които съм имал възможност да работя, имам да кажа само едно нещо – БЛАГОДАРЯ ВИ!

Пожелай нещо – лично на себе си, на отбора си, а също и на БУБА.

На всички пожелавам само и единствено да бъдат здрави и да не спират да гонят целите си. На БУБА ще пожелая да продължава да създава ХОРА, каквито са всички момчета излезнали от клуба и да се наредят до едни от най-добрите школи за баскетбол в Европа. Успех!

Вашият коментар