БУБА изпраща още един свой възпитаник в колеж

БУБА Баскетбол изпраща още един свой възпитаник в колеж. Младежкият национал Даниел Делев ще продължи през есента кариерата си в асоциация NJCAA, регион 16 с екипа на “Three Rivers Raiders” от Мисури.

Един от знаменитите възпитаници на баскетболната програма на 3R’s е бившата звезда от НБА Литрел Сприуел. Програмата е свързана и с един от последните членове на Залата на Славата „Джеймс Нейсмит“ – Джийн Бес, който ръководи баскетбола в колежа цели десетилетия. В момента треньор на отбора е неговият син Брайън Бес

Джийн Бес е първият треньор от младшата версия на NCAA, който ще бъде представен в залата на славата, заедно със звезди като Дирк Новицки, Тони Паркър, Пау Гасол и Дуейн Уейд. Той е треньор на “Three Rivers Raiders” от Мисури цели 50 години, като се оттегли през 2020 г. с 1300 победи в сметката си.

„Изключително съм благодарен на всички треньори в БУБА Баскетбол, защото те ме направиха играча, който съм днес. Очаквам с нетърпение новата глава в моя живот, в която ще продължа да играя играта, която обичан и ще се развивам в Three Rivers Raiders”, написа в профила си в Инстаграм Делев.

Вашият коментар