БУБА Баскетбол спечели Градското първенство по 3х3 за юноши

Отборът на БУБА Баскетбол спечели Градското първенство по 3х3 за юноши до 17-годишна възраст.

Както бе обявено, БФБаскетбол, Столична община и „София, Световна столица на спорта“ организират поредния турнир „Ърбан Зона“, като главни действащи лица са момчета, родени през 2006 и 2007 г.

БУБА бе в състав Стоян Ангелов, Иван Димитров, Калоян Мавров и Александър Жилев записа три победи в груповата фаза в първия ден. Днес тимът спечели четвъртфинала срещу Спортни таланти, а след това се наложи и срещу Миньор в мача за влизане във финала.  За титлата БУБА пребори втория отбор на Септември с 15:7.

Иван Димитров спечели и титлата за най-добри забивачи.

Третото място остана за Миньор, който победи в драма ЦСКА с 15:14.

Резултати

Мачовете се проведоха в Северен парк в София и поради дъжд – в залата на Локомотив София.

Турнирът имаше задължителен характер за участие за всички столични клубове, които имат отбори в тази възрастова група, като една от целите на турнира е подбор на състезатели, които да сформират на национален отбор за участие в квалификациите за Момчета до 17-годишна възраст за Европейската купа на ФИБА това лято.

Както е известно, всяко участие на състезатели от даден клуб в официален 3х3 турнир на територията на България носи точки на съответния клуб за участие в националното 3х3 първенство и съответното допълнително финансиране от ММС.

Вашият коментар