БУБА BOOK: Андрей Петков

Днес гост в рубриката ни БУБА BOOK е един от играчите на отбора, спечелил много за нашия клуб. Андрей Петков в компанията на Иван Алипиев, Лъчезар Везирски и още куп наши момчета радваха феновете ни съвсем до скоро.

Представете се накратко.

Андрей Петков, в момента уча и работя и съм играл за БУБА в периода 2009-2019 година.

Къде  те намираме в момента?

Вкъщи.

Разкажи как започна да тренираш в БУБА?

Когато бях малък, бях сравнително висок за възрастта си и имахме познат, който предложи да започна да играя баскетбол и ме насочи към БУБА.

Какви успехи имаш с БУБА?

11 пъти шампион на страната в различни възрастови групи, както и най-полезен играч на републиканско първенство за кадети.

Кой е най-яркият ти спомен от БУБА?

Последната ни титла през 2019 на юноши. Против всички очаквания успяхме да спечелим титлата и бяхме супер колектив, може би единственият път, в който истински съм се чувствал добре с всички и съм могъл да нарека всяко едно момче от отбора си приятел.

Запази ли приятели в БУБА?

Най-добрите ми и близки приятели ги познавам от БУБА.

За кой отбор се състезаваш в момента?

В момента не се състезавам за нито един отбор, единствено играя за отбора на университета ми и се представям окей за физическото състояние, в което се намирам. Изненадан съм от себе си, хаха.

Разкажи за баскетболния си път – къде си играл? Срещал ли си БУБА като противник?

Играл съм само и единствено за БУБА, плюс една година под наем в Спортни Таланти. За този период съм срещал БУБА като противник много малко и то е било когато сме играели като втори отбор.

Кой те запали по баскетбола?

Александър Груев ме доведе в залата за първи път, след това аз сам се запалих по играта.

Какво означава БУБА за теб?

БУБА е може би някакъв синоним на семейство или вероятно начало. По-голямата част от хората, с които общувам в момента познавам от там и също така ми е дало начало в живота на много неща.

Пожелай нещо – лично на себе си, на отбора си, а също и на БУБА.

Аз си пожелавам да съм здрав и успешен във всяко начинание, а на БУБА пожелавам да продължава да се разраства по начина, по който го в правила досега. Да продължава да учи и възпитава млади момчета, както е възпитала мен и приятелите ми, защото от този клуб са излезнали много страхотни хора и вярвам, че са станали такива, точно заради престоя си там. Независимо дали е бил за 1 година или за 10. 🙂

Вашият коментар