БУБА Баскетбол и Столичният общински съвет обявиха, че зала „Слатина“ ще е готова до края на 2025 г.

До края на 2025 г. в София ще бъде изградена новата многофункционална спортна зала „Слатина“. Тя ще бъде изграждана с помощта на публично-частно партньорство. На пресконференция председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев обяви, че проектът ще бъде финансиран от Фонда за устойчиво градско развитие и инвестиция от страна на БУБА Баскетбол.

Залата ще предоставя място за тренировки и спортни прояви, но за определени часове ще бъде отворена и за безплатен спорт за софиянци, стана известно от думите на Георгиев, цитирани от sportal.bg.

„Даваме алтернатива на децата“, посочи той и подчерта важността на спортната инфраструктура за развитието на града.

Георги Георгиев обяви още, че Столична община е предоставила срочно право на строеж от 30 години, след който срок общината ще стане собственик на спортния обект.

Терените в спортното съоръжение ще са няколко – две баскетболни игрища на закрито, няколко по малки зали за други спортове, сред които обща физическа подготовка, бокс, борба, йога, пилатес и други. Извън залата също има открити игрища, които ще бъдат отворени изцяло за свободно ползване от граждани, предвижда проектът.

Председателят на Столичния общински съвет обяви още, че стойността на проекта е 11 200 000 лева без ДДС. Поставените срокове са седем месеца за проектиране и 24 месеца за изпълнението на обекта. Георгиев припомни още, че има и други четири спортни обекта в столицата, изграждани на база публично-частно партньорство.

Техническите характеристики на проекта за изграждане на нова спортна зала „Слатина“ представи архитект Бойко Кадинов.

Вашият коментар