БУБА BOOK: Денис Камбуров

Само преди дни завърши едно от най-гледаните баскетболни събития в САЩ – финалите на NCAA, известни като Мартенска Лудост.

Един възпитаник на нашата школа – Денис Камбуров се докосна до американския баскетбол с екипа на “Рицарите“ от Сан Диего. Той е нашият пореден гост в рубриката  БУБА BOOK:

Представете се накратко.

Денис Камбуров, играя баскетбол и уча в университет

Къде те намираме в момента?

San Diego City College

Разкажи как започна да тренираш в БУБА?

Преместих се в Буба от Пловдив когато бях на 14 години след разговори по телефона с треньора на отбора до 16 години тогава – Ивайло Желев.

Какви успехи имаш с БУБА?

Купа на България до 16 и до 19 и титла от Републиканско до 16 и до 19, набор 02/03.

Кой е най-яркият ти спомен от БУБА?

Имам много приятни спомени от времето ми в БУБА. Спомням си много добре първите си тренировки с отбора и също не много по-късно първия лагер с отбора във Вършец. По-нататък – едни от най-хубавите ми спомени са от Републиканското до 19 години през 2021. Мануел Марков беше обявил, че няма да се връща като треньор на БУБА следващата година и си спомням емоционалните моменти преди финала и след него, когато го спечелихме.

Запази ли приятели в БУБА?

Разбира се. БУБА е като едно голямо семейство и винаги ще останем приятели със съотборниците ми.

За кой отбор се състезаваш в момента (ако се състезаваш още)? Как се представяте?

Играя за San Diego City College в Америка. Един от най-добрите отбори в щата сме на ниво Junior College (JUCO).

Разкажи за баскетболния си път – къде си играл? Срещал ли си БУБА като противник?

Започнах да играя баскетбол за Академик Пловдив когато бях на 10. Първата ми среща с БУБА беше на републиканско във Варна до 12 години където БУБА бяха финалисти. БУБА ни победиха с голяма разлика. След това играх отново срещу БУБА на републиканското до 14 във Варна за набор 02 където БУБА отново не ни пощадиха. Следващата година на републиканското до 14 за набор 03 в Ямбол беше по-оспорван мач, но БУБА отново победиха. На същото републиканско влязох в идеалната петица на турнира и през лятото след турнира започнах да бъда избиран за националния отбор което беше голяма чест за мен. След това започнах последния си сезон за Академик, в който започнахме сезона с 5 поредни загуби, последната от която беше с голяма разлика от отбора на БУБА. След нея започнахме по-сериозни разговори със треньора на отбора тогава – Ивайло Желев, и се преместих в БУБА по средата на сезона. Оказа се едно от най-добрите решения които съм правил и прекарах прекрасни 3 сезона и половина с отбора.

Кой те запали по баскетбола?

Сам реших да пробвам да тренирам, за да видя дали ще ми хареса, но може би родителите ми имат голяма заслуга, защото имахме баскетболен кош в двора.

Какво означава БУБА за теб?

БУБА значи много за мен. Прекарах най-добрите моменти от живота ми сега покрай отбора и направих приятели за цял живот. Не мога да опиша какво значи за мен, но съм много благодарен на всички от клуба, с които работихме и ми помагаха да стана по-добър играч както и човек.

Пожелай нещо – лично на себе си, на отбора си, а също и на БУБА.

Пожелавам си да станем щатски шампиони с университета ми и после през лятото да спечелим Европейското до 20 години с националния отбор. На БУБА пожелавам да продължават да бъдат най-добрата школа в България и да печелят всички турнири.

Вашият коментар