БУБА Баскетбол организира традиционен треньорски семинар по време на София Къп

БУБА Баскетбол организира традиционен треньорски семинар по време на София Къп. От 10 до 12 март зала „Триадица“ ще приеме София Къп ‘2023, като отново партньор на надпреварата ще е Столична Община. Надпреварата ще бъде за отбори, съставени от състезатели, родени през 2009 г.

По традиция столичната школа превръща баскетболното състезание и в полезно събитие за всички български треньори за подрастващи. На 11 март в зала „Триадица“ в 14:00 ч.

В семинара ще участват двама треньори. Димитрис Мицикас има над 15 годишен опит в работата с подрастващи баскетболисти и дългогодишен треньор към школата на БК „Арис“ – Гърция, където работи със състезатели на възраст 13-14 години. Неколкократно през досегашната си кариера е бил помощник треньор към различни формации на националните отбори на Гърция за подрастващи.

Темата, която ще представи на мини-семинара е „Изграждане на лична защита и принципи при 14-годишни състезатели“.

Вторият лектор ще е Даниел Мошич – повече от 17 години работи с подрастващи в различни клубове в Сърбия. Към момента е треньор към БК „Раднички Крагуевац“- Сърбия.

Също като колегата  си от гръцкия отбор, Мошич е участвал като треньор в различни формации на националните отбори на Сърбия при подрастващите. Темата, която ще представи на семинара е “ Отборно нападение срещу лична защита при 14 годишни състезатели“.

Вашият коментар