Мартин Ангелов с 21 точки за нов успех на Стоктън

Мартин Ангелов, който играе за Стоктън Юнивърсити отново бе в основата на успеха на тима си над колежа TCNJ със 78-61 след като отбеляза 21 точки и бе водещ реализатор в мача. Възпитаникът на БУБА баскетбол бе безпогрешен от тройката като вкара всичките си 5 опита зад линията за 3 точки. Общо от игра Ангелов бе 7 от 10, а освен това грабна 2 борби и подаде асистенция за общо 23 минути на терена. 

Победата бе шеста поред и с номер 20 за сезона за отбора на Стоктън, а до момента тима има само 3 загуби. До края на мачовете в конференцията остават 2 мача, а след това предстоят плейофи. Отборът на Стоктън ще се класира директно за полуфиналите в конференцията заради добрия актив, който имат до момента в нея – 14 победи и само 2 загуби, което им отрежда второ място.

Ангелов е лидер в цялата Ню Джърси конференция в стрелбата от зоната за три точки с 43.5 % (47 вкарани от 108). Той има средно по 10.0 точки, 2.4 борби и 2.3 асистенции за 22.5 минути на мач в първата си година в Стоктън. През миналия сезон бившият младежки национал игра за Рейнджър Колидж в щата Тексас.

В събота Стоктън е домакин на Ню Джърси Сити Юнивърсити, за последно пред своите фенове от редовния сезон в конференцията. Следващата домакинска среща ще бъде полуфинален плейоф в  конференцията.

Вашият коментар