Престижна награда за Еми Кръстева –

Един от най-всеотдайните треньори в школата на БУБА Баскетбол Емилия Кръстева бе отличена с наградата „Баскетболен вдъхновител“. Това стана по време на церемонията по връчване на наградите за най-добър млад спортист на България за 2022 г.

Еми  бе отличена за дългогодишната си работа в клуба и за вдъхновението на стотици деца да се занимават с този спорт.

    „Миналата година създадох награда на името на Спас Натов – баскетболен вдъхновител. Сега ще я получи човек, който вдъхновява младите да се запалят по този спорт от края на 70-те. Спомням си я още от отбора на Кремиковци за жени, където беше черноработник. След това отиде в БУБА и работи с деца, където е най-трудно. Продължи да работи с БУБА, направи го хегемон в баскетбола при подрастващите. Не пожела да е треньор на национален отбор или в горни възрасти, остана треньор на децата“, заяви Тодор Иванов, който е учредител на наградата и управител на „Фрий Медиа Груп“ ООД Тв.

Емилия Кръстева също бе много емоционална. „Не мога и думичка да кажа от вълнение. Важното е да има повече такива хора, за да могат да работят с младите и да ги запалват по спорта“, сподели Кръстева.

Вашият коментар