БУБА Баскетбол приема осем тима за Първия турнир в група C на Европейската младежка баскетболна лига

БУБА Баскетбол за момчета до 16-годишна възраст ще е домакин на първия турнир от група C на Европейската младежка баскетболна лига. Общо девет тима ще се съберат в София, за да дадат старт на надпреварата в третия поток. Мачовете от 3 до 6 ноември ще се провеждат в зала „Триадица“ в София.

В група C на турнира освен БУБА Баскетбол има още два български отбора – ЦСКА и Балкан. В групата са още северномакедонският Водно Сънс Партизан от Скопие, Суадие от Истанбул, Турция, Баскетбол Дриймс Академик от Гран Канария, Испания, Пражки сокол от Чехия, Шефилд Колидж от Великобритания и бившият клуб на президента на БФБаскетбол Георги Глушков – Казерта от Италия.

 „Щастливи сме да сме домакини на толкова силен турнир. Хубаво е, че и София ще е домакин на подобна качествена проява за подрастващи. Отборите в групата са много квалитетни. Нямаме много добра представа какви са съперниците, но е ясно, че в страни като Испания, Италия, Турция – държат много на баскетбола. Миналата година направихме много добри резултати за тази възраст. Сега отборите са дори по-силни.

Имаме добри момчета и основната ни цел е да се представим добре. С Балкан сме школи, които представят България добре в такива турнири.

Това е възможност за обогатяване на календара от състезания за момчетата в тази възраст Надяваме се да помогнем на играчите да израснат и да заслужат място в националния отбор, за да могат да имат успехи и националните гарнитури. Турнир като този позволява на всички в България да си сверят часовника с големи школи и се надяваме да издигнем нивото на българския баскетбол. Не го правим за БУБА Баскетбол и за успехите на клуба, или наши – на треньорите в школата ни, целта ни е да развиваме българския баскетбол като цяло“, коментира предстоящата надпревара треньорът на 16-годишните момчета на БУБА Баскетбол Янко Янчев.

Вторият турнир от надпреварата е в края на януари 2023 г. в Будапеща, Унгария.

Вашият коментар